İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Barış Vakfı’ndan Çağrı: ATEŞLE OYNANMAZ; Kürt İşçilere Dokunmayın

ATEŞLE OYNANMAZ
Kürt İşçilere Dokunmayın

Türkiye sıkıntılı günlerden geçiyor. Çözüm bekleyen sorunlar dağ gibi yığıldı. Son dönemde bunlara bir de Kürt işçilerine saldırılar eklendi. İlk kez yaşanmıyor, 1990’lar da başlayan batı illerindeki ırkçı saldırılar ve tacizler son birkaç gündür Sakarya’da, Samsun’da, Afyon’da ve Edirne’de art arda yaşandı.

Siyasetçilerin ve ülkeyi yönetenlerin Kürt karşıtı söylem ve davranışlarının saldırılara zemin hazırlaması ve teşvik edici içerikte olması toplumsal gerilimi tırmandıran tehlikeli gidişattır.

Barışa, dayanışmaya her zamankinden daha fazla ihtiyaç duyduğumuz bir dönemde bu saldırı, söylem ve davranışlar Türkiye’nin geleceğini tehdit ediyor, toplumsal barışı daha da zora sokuyor.

Sistematik hal alan Kürt işçilerine saldırıların önlenmesi ve saldırganların cezalandırılmasının hayati önem arz ettiğini hatırlatmak isteriz. Saldırılar ateşle oyuna dönüştü. Ateşle oynanmaz. Bu herkesi yakabilecek bir durum. Bütün kamu görevlilerini ve yöneticileri sorumlu davranmaya davet ediyoruz.

Bu ırkçı saldırı ve tacizlere sessiz kalmamak insan olmanın gereğidir.

Barış Vakfı Yönetim Kurulu
16.09.2020